Status

Flameking1's anime, manga, reviews, recommendations, blogs and lists at Anime-Planet
Anime-Planet.com - anime | manga | reviews

Tuesday, February 1, 2011

Furi Kuri "FLCL"

FLCL Gainax'ın 2000 yılında çıkardığı 6 bölümlük tamamlanmış bir seridir, ve o zamanda gainax'ın yeni animasyon teknolojisi ve ekipmanı hakkında başarılı bir test olmuştur.
Sembolizmler ile dolu bu seride kahramanımız Naota'nın ergenliğe geçişine tanıklık ediyoruz, hikayemiz Naota'nın yolda yürürken eksantrik pembe saçlı Haruko'nun ona motosiklet ile çarpması, ardından da kafasına gitarını indirmesiyle başlıyor. Sonra eve dönen Naota büyük bir sürpriz ile karşılaşıyor, meğerse babası Haruko'yu hizmetçi olarak işe almış. Babası ile sapkın faaliyetlerde bulunan Haruko kendisi ile de flört etmekten kaçınmaz, bu yetmezmiş gibi  kendisinin uzaylı olduğunu iddia eder ve esas amacının korsanlar kralını bulmak olduğunu açıklar.
Bundan sonra da ilginç olaylar gelişmeye başlar Naota'nın kafasından şehri yok etmek isteyen robotlar çıkar ve Naota ile Haruko bunlarla karşılaşmak zorunda kalır, ayrıca Naota'nın Amerikadaki kardeşine aşık olan Mimami ile ilişkisini ve yaşadığı ikilem'e şahitlik ederiz.
Dediğim gibi FLCL'de bir sürü sembolizm var, bunların çoğu da cinsellik ile alakalı, bir bölümde ise her karakter 2. dünya savaşından bir ülkeyi temsil ediyor ve daha bir sürü sembolizm var ama çoğunu tespit etmek zor, kesin olan bir şey seriyi anlamak için 1 kez izlemek yetmiyor çünkü çok karışık ve gelişen bazı olaylara anlam vermek zor.Şahane animasyonu ve müziği olan bu seriyi kafa karıştırıcı animeleri seven herkese tavsiye ederim, ama sadece shounen fanı iseniz kesinlikle izlemeyin, ben beğendim puanım 8/10
Aşağıda verdiğim linkte FLCl'in anlamı hakkında farketmediğiniz şeyleri göreceksiniz :


FLCL Deeper Meanings

2 comments:

  1. konusu oldukça karışık bir anime gibi görünüyor :)

    ReplyDelete
  2. evet çok ilginç ve çok karışık bir anime

    ReplyDelete