Status

Flameking1's anime, manga, reviews, recommendations, blogs and lists at Anime-Planet
Anime-Planet.com - anime | manga | reviews

Tuesday, February 8, 2011

Kuchiki Byakuya

Kuchiki Byakuya Gotei 13'ün 6. takımının kaptanıdır, aynı anda soul society'nin 4 asil aylesinden olan Kuchiki ailesinin başıdır. Byakuya otoriter bir kaptandır inançlarına göre onun konumunda olan birisi iyi bir örnek olarak kurallara uymaz ise, o zaman kimsenin onlara uymayacağını düşünüyor. Kendisi için en önemli şey onurudur ve bir bölümde dediği gibi onurunu korumak için herşeyi yapar. Byakuya'nın Rukia'ya ayrı bir düşkünlüğü vardır, ölen eşinin kardeşi olan Rukia'ya sahip çıkmıştır ve Rukia da Kuchiki ailesine katılmıştır. Byakuya'nın Başka bir hassas noktası da kendisine diğerlerinin saygı dilini kullanarak hitap etmelerini ister, ve Ichigo'ya bu nedenden sinir olur.
Byakuya en güçlü karakterlerden biridir Bleach'te, zanpakutō'sunun ismi Senbonzakura'dır, Shikai emri “scatter”(dağıl) dır böylece kılıcı dağılır ve pembe renkli güç dalgaları oluşturur ve düşmanını sarar. Bankai’sinin ismi  ise Senbonzakura Kageyoshi'dir. Yüzlerce kılıç dövüş alanında rakibinin etrafını sarar ve Byakuya’nın emirleri doğrultusunda düşmana doğru harekete geçebilir. Ayrıca Byakuya bir sürü dövüş tekniğine sahiptir ve Shunpo(flash steps) tekniğinde ustadır. Bleach'in en karizmatik karakterlerinden biri için söyleyeceklerim bunlar, sırada amv.


2 comments:

  1. kılıç tekniğinde olağan üstü güçleri sevmem bu yüzden ''vagabond'' benim gözümde en ideali olarak kalacaktır ama buna bir göz atacağım hacı.

    ReplyDelete
  2. evet vagabond miyamoto musashi ile ilgili galiba, ileride okuyacağım, Bleach shounen olduğu için böyle olağan üstü güçlü karakterleri çok görüyoruz.

    ReplyDelete