Status

Flameking1's anime, manga, reviews, recommendations, blogs and lists at Anime-Planet
Anime-Planet.com - anime | manga | reviews

Friday, February 4, 2011

Berserk Manga Vol #1-13

30'dan fazla cilti çıkan Berserk'in 1997 yılında anime adaptasyonu çıktı ama manga serisi devam ettiği için sadece 13 cilti animeye taşıdılar, ve bi sürü milletin hayran olduğu 25 bölümlük anime serisi ortaya çıktı. Ben anime serisini izlemeden manga'yı okumak istedim ve ilk 13 cilt'i bittirdim ve muhteşemdi ama anladığım kadar
Berserk'in hikayesi daha yeni başlıyor yani anime hikayeyi yarıda bırakıyor.

Berserk'te Guts isimli kocaman bir kılıç taşıyan öldürme makinasının maceralarını takip ediyoruz.Berserk'in ilk ciltlerinde hikayenin çok ilerki bir kısmını görüyoruz ve ondan sonra Guts'ın küçüklüyüne geçiyoruz, Guts bir katliamda öldürülen annesinin karnından şans eseri doğmuştur. Paralı bir ordu tarafından bulunan Guts, Gambino isimli ordunun liderinden evlat edinmiştir. Guts küçük yaştan kılıç kulanmayı öğrenir ve savaşlara katılır ama Gambino'nun başına gelen talihsiz olaylardan sorumlu tutulur ve Gambino Guts'ı öldürme girişimine bulunur ama Guts karşı gelip Gambino'yu öldürür ve paralı ordudan izini kaybettirir.
Ardından Griffith isimli esrarengiz adamı tanıyan Guts Griffith ile düelo yapar ve kaybedince Griffith'in lideri olduğu paralı ordu Band of the Hawk'a katılmaya mecbur kalır burada Griffith ve Casca ile çok özel bir ilişkisi olan Guts savaşlarda çok başarılı olur ve komutan konumuna geçer Şahin çetesinde, tabi zamanla değişiklikler olur Guts'ın ve takım arkadaşlırının aralarındaki ilişkilerinde ve bu ilişkiler çok iyi işlenir mangada.

Berserk'in dünyası esrarengiz yaratıklar ve doğa üstü olaylar ile dolu ve büyük miktarda şiddet ve cinsellik öğeleri görmeye hazır olun, ensest ve pedofili gibi konularda işleniyor, bu yüzden kaldıramıyorsanız izlemeyin ya da okumayın. Aynı anda insan ilişkileri, aşk, kibir gibi konularda işleniyor ve bu yüzden benim için Berserk çok yönü olan devamlılık bulunduran süper bir manga.
Bence heyecan verici süper bir manga ve herkese tavsiye ederim
puanım 10/10

No comments:

Post a Comment