Status

Flameking1's anime, manga, reviews, recommendations, blogs and lists at Anime-Planet
Anime-Planet.com - anime | manga | reviews

Saturday, February 12, 2011

Darker Than Black

Tokyo şehrinde dev bir duvar sivilleri ''cehennem kapısı'' olarak bilinen bölgeden korur, cehennem kapısı on yıl önce belirmiştir ve o günden gökteki yıldızlar yok olmuştur ve o bölgede doğaüstü olaylar belirmeye başlamıştır, bunları kontrol edemeyen bilim adamları sahte bir gökyüzü projeksiyonu yaratmıştır ve cehennem kapısını dev bir bariyer ile izole etmiştir. Aynı anda dünyada olağanüstü güçlere sahip olan insanlar görünmeye başlar, hükümetler ve gizli servisler bu kişilerin varlığını diğer insanlardan gizli tutar. Bu güçlere sahip olan kişilere contactor adı verilmiştir türkçesi heralde sözleşmeliler oluyor, nedeni de güçlerini her kullandıklarında bir yükümlülüğü yerine getirmeleri lazım, mesela şarkı söylemek ya da bir paket sigara yemek gibi, her contractor'un ayrı bir yükümlülüğü vardır.
Yeni gökyüzünde Messier objeleri yerleştirilmiştir ve medyumlar aracılığıyla sözleşmeliler devlet kurumlarından takibe alınmıştır, her Messier objesi bir sözleşmeliyi temsil eder ve çok parladığında sözleşmelinin gücünü kullandığı anlamına gelir, gökten kaydığında da bu kişinin ölümü gerçekleşmiştir. Sözleşmelilerin insani duygulara sahip olmadıkları söylenir bu yüzden de esrarengiz örgütlerden görevlendirirler. Sözleşmeliler ile birlıkte kuklalar da ortaya çıkmıştır, kuklalar kendi bilinçlerini kaybetmiş kişilerdir ve özellikleri sözleşmelilerin yerlerini tespit edebilmeleridir.
Hikayemiz Hei adında bir contractor'un etrafında gelişiyor, kod adı Black Reaper olan Hei'nin amacı kardeşini bulmak, amacına ulaşmak için hakkında çok şey bilinmeyen ''the syndicate'' olarak adlandırılan örgüt için çalışıyor. Hei'yi görevlere gönderen kişi ise bir insan Huang, diğer yardımcıları ise bir kedinin bedenine hapsolmuş contractor Mao ve kukla olan Yin.

25 bölümlük animede karakterlerin bulundukları konuma nasıl geldiklerini görüyoruz, bazen karanlık ve bazen komik anları olan seride genelde depresif bir atmosfer var. Hei çok ilgi çekici bir karakter ve diğer contractorlar da merak uyandırıyor, animasyon kusursuz yapılmış ve müzikler de çok iyi ama herşeye rağmen sanki birşey eksik gibi Darker than Black'ta.

Puan : 8/10
Açılış

1 comment:

  1. izlemeye değer. en son kidz-animez 22:30'da yayınlıyordu.

    ReplyDelete