Status

Flameking1's anime, manga, reviews, recommendations, blogs and lists at Anime-Planet
Anime-Planet.com - anime | manga | reviews

Monday, May 9, 2011

Karas


Tatsunoko Production 2005 yılında 40. yılını anmak için Karas isimli seriyi yayınlamaya başladı, Karas 2007'de 6. bölümü ile tamamlandı. Karas'ta Otoha adında eski bir yakuza'nın hikayesine tanıklık ediyoruz. Yokai isimli ruhlar ile yapılan anlaşmada Otoha Karas rolünü üstlenmiştir ve Tokyo'nun koruyucusu olmuştur, Yokai denen yaratıklar her zaman insanlar ile yerleşim yerlerinde ortak yaşamı paylaşmıştır, ancak artık insanların doğa üstü olaylara inançlarını kaybetmeleri ile Yokai'ler güçlerini kaybetmektedir. Eski bir Karas olan Eko, Yokai dünyasına ihanet etmiştir ve Tokyo şehrini ele geçirmek için harekete geçmiştir, yanına aldığı bazı Yokailere de yaşayabilmeleri için mekanik bedenler sağlamıştır, böylece Karas konusu iyilik ve kötülük arasında verilen savaş olan animeler listesine eklenmiştir.

Serinin büyük bir eksikliği ilgi çekici bir karakterin olmaması, benim için en hatırlanır karakter devamlı "aniki" diyen salyangoz görünümlü Yokai. Otoha baş karakter olmasına rağmen varlığı dördüncü bölümde farkediliyor. Hikaye bakımından gidişatın baştan belli olması seyirciye merak uyandırmıyor ama bazı bölümlerde önemli detaylar var o yüzden biraz daha dikkatli izlemek gerekebilir.

Gelelim anime'nin olumlu unsurlarına, animasyon mükemmel, dövüş sahneleri 2D ve 3D karışımı olmuş ve sonuç süper olmuş, seride kullanılan müzikler Yoşihiro Ike tarafından bestelendi, Karanlık bir atmosferi barındıran Karas'ta melodiler de genelde melankolik, dövüş sahnelerinde ise yükselişe geçiyoruz ve Ike'nin seçtiği prag semfoni orkestrası bu konuda çok iyi iş çıkartmış.

Sonuç olarak ne senaryosu ne de karakterleri ile Karas'ın hatırlanır bir yönü yok, 6 bölümden oluşması iyi olmuş kolay izleniyor, bunlara rağmen bence Karas kesin izlenmeli, Tatsunoko animasyon konusunda çok başarılı olmuş ve seride o kadar güzel sahneler var ki anlatılmaz izlenir.

Karas AMV

3 comments:

  1. ike varsa orada son nokta konmuştur ya :D

    ReplyDelete
  2. öyle zaten,iyi müzisyen, ergo proxy'den hatirliyoruz :D

    ReplyDelete
  3. zaten adamın müziklerine oradan bulaşma şerefine nail olduk :))) he the empty aklıma geldi yine of of :D
    birde 6 bölümse çok uzun birşey olmasa gerek merak ettim izlerim
    :D

    ReplyDelete