Status

Flameking1's anime, manga, reviews, recommendations, blogs and lists at Anime-Planet
Anime-Planet.com - anime | manga | reviews

Tuesday, February 22, 2011

Baccano!

Baccano 1930'lu yılların Amerika'sında geçiyor. Mafia gruplarının birbirleriyle güç kavgasında olduğu, büyük buhran'ın yaşandığı ve içki yasağının uygulandığı dönem. Senaryo kesin bir çizgide ilerlemiyor ve bölümlerde 1930 ile 1932 yılları arasında geçişler yapılıyor, bir bölümde ise 1711 de hikayenin başlangıcını görüyoruz.
Baccano'da 19 başkarakter karşımıza çıkıyor, bu yüzden ilk 4-5 bölümde konuya girmek zor olabilir, ama karakterleri tanıdıkça anime daha enteresan oluyor ve merak uyandırıyor. Karakterlerden en beğendiklerim vurdumduymaz Isaac ve Miria ikilisi, psikopat Ladd Russo ve korkak-cesur Jacuzzi Splot(ne isim ama !!!), ses aktörlerini de tebrik etmek lazım çok iyi iş cıkarmışlar bu bahsettiğim karakterlerde. Baccano karanlık bir atmosfere sahip olan bir anime, kullanılan soluk renkler bu etkiyi daha da arttırıyor. Müzikler de çok güzel her bölümde jazz melodiler bizi 1930'lara götürüyor, açılış şarkısı güzel kapanış ise vasat olmuş.
Baccano kesin bir sonuca giden bir anime değil, her karakterin kendi ajandası var ve bu karakterlerin birbirleriyle değişik zaman dilimlerindeki etkileşime tanıklık ediyoruz. En önemlisini de söylemedim bu karakterlerin çoğu ölümsüz, daha fazla söylemeyeceğim spoiler olur. İlk bölümleri biraz sıkıcı olsa da Baccano sonradan yükselişe geçiyor, senaryoda boşluklar var ama bu kadar çok karakter ile normal, 13 + 3 ekstra bölümü bulunan Baccano iyi bir seçim.
puanlamam  9/10

1 comment:

  1. 3 ova olmayinca tadi cikmiyor, super eglenceli seridir. az zaman cok gulmek isteyenler izlesin.

    ReplyDelete