Status

Flameking1's anime, manga, reviews, recommendations, blogs and lists at Anime-Planet
Anime-Planet.com - anime | manga | reviews

Saturday, June 18, 2011

The Girl Who Leapt Through Time

Makotto erkek fatma olarak nitelendirebileceğimiz lise öğrencisi genç bir kızdır. Boş zamanında erkek arkadaşları Çiaki ve Kousuke ile baseball oynayarak geçirir, derslerle arası pek iyi değildir ve sabahları yataktan kalkmaya zorlanır. Ancak bir gün Makotto zamanda sıçrama yapma yeteneğine kavuşur ve bütün hayatı değişir, artık sabahları istediği kadar uyuyabilmektedir ve bir gün geriye gidip sınavda tam not alabilmektedir. Böylece hayatını istediği gibi yaşayabilmektedir, lakin çevresindeki insanlar onun egoizmi yüzünden incinmeye başlayana kadar.

TGWLTT ya da japonca ismi ile Toki wo Kakeru Shoujo usta isim Mamoru Hosoda(Summer Wars, Digimon Filmleri, One Piece 6. Film) tarafından yönetilmiştir, Hosoda'nın diğer filmlerde olduğu gibi özel animasyon tarzı ön plandadır ve görsel açıdan mükemmel bir Film ile karşı karşıyayız.

TGWLTT slice of life, komedi, drama kategorisine girer, komedi ve drama sahneleri çok iyi dengelenmiştir ve seyirciyi bir dakika bile sıkmaz, filmi izlerken adeta Makotto ile özdeşleşiriz ve içimizde ne olacağına dair küçük bir heyecan vardır, en azından benim için böyle oldu. Makotto'nun karakter olarak gelişimini ve çocuk olmanın getirdiği kaygısızlığın kayboluşunu görürüz ve sonunda film bize acı-tatlı bir duygu bırakır. Bence The Girl Who Leapt Through Time kesinlikle izlenmesi gereken bir film. Puanım 10/10

1 comment:

  1. eglenceli filmdi, ozellikle kizin dusmelerine bayiliyordum.

    ReplyDelete