Status

Flameking1's anime, manga, reviews, recommendations, blogs and lists at Anime-Planet
Anime-Planet.com - anime | manga | reviews

Sunday, January 30, 2011

Zaraki Kenpachi

Bleach'ten tanıdığımız Zaraki Kenpachi anime ve  manga dünyasının en ilginç ve en eğlenceli karakterlerinden biridir. Bir şinigami (ölüm tanrısı) olan kendisi gotei 13'ün 11. takımın kaptanıdır teğmeni ise rukongai günlerinden yanında olan kendisi ile baba kız ilişkisi olan Yachiru Kusajishi dir.
Zaraki Kenpachi aslen rukongai'nin 80. bölgesindendir, Zaraki ismini bu bölgenin isminden alır kendisine özel bir adı yoktur. Bu Dönemde Zaraki en kötü üne sahip olan 80. bölgede kılıcı kulanmakta ustalaşır ve birçok adam öldürür, seyahatlerinde ailesi öldürülen pembe saçlı küçük bir kıza rastlar, kenpachi küçük kıza kılıcından korkmadığı için hayran olur ve yachiru ismini verir ve ondan sonra birlikte dolaşırlar.

Zaraki kavga etmeye bayılır ve en güçlü ünvanını almak için o zamanki 11. takım kaptanı Kenpachi Kiganjo'yu düelloya davet eder ve bir darbede kiganjo'yu  öldürür böylece 'Kenpachi' ünvanını alır ve sadece 11. takımda geçerli olan eleme kuralıyla kaptan olur. Kenpachi ismi her jenerasyonda en güçlü ve en çok muharebe kazanmış shinigami'ye verilir. Kenpachi shinigami olunca 11. takıma Madarame Ikkaku ve Yumichika Ayasegawa da katılır. daha önce Ikkaku ile savaşmış ve onu yenmiş olan Kenpachi Ikkaku'ya felsefesini anlatmıştır "ölmeden yenilgiyi kabul etme, eğer bir savaşı kaybetmiş isen hayatta kalmayı düşün daha güçlü ol ve seni yenmiş olan kişiyi öldür ".
Kenpachi zanpakutosunun ismini bilmez böylece bankai ye erişemez ama kılıcı devamlı shikai modundadır, ayrıca kido ile de hiçbir alakası yoktur, Kenpachi psikopat bir karakterdir, ruhsal gücü o kadar fazladır ki kontrolde tutmak için 12. takıma reiatsu'sunu (ruhsal güç ya da baskı) emmen bir göz bandı yaptırttır. Kenpachi'nin yön bulma duygusuda çok zayıftır ve bu konuda teğmeni olan Yachiru'ya güvenir, Zaraki bir rakibini yendikten sonra öldürücü vuruş'u vermek ters gelir kendisine açıklaması ise ondan daha zayıf olan yaratıklar ile işi olmaz.

Kısacası mangalarda ve animelerde iyilerin tarafında olan belkide en psikopat karakterdir kendisi, özellikle Kaname Tousen ya da Noitra Gilga ile dövüşlerini izlemek büyük bir zevktir.

No comments:

Post a Comment