Status

Flameking1's anime, manga, reviews, recommendations, blogs and lists at Anime-Planet
Anime-Planet.com - anime | manga | reviews

Monday, February 28, 2011

Fenomen




şarkı : Thousand Foot Krutch - Phenomenon

Sunday, February 27, 2011

This is One Piece !


şarkı : Rise Against - Prayer of the Refugee

Tuesday, February 22, 2011

Baccano!

Baccano 1930'lu yılların Amerika'sında geçiyor. Mafia gruplarının birbirleriyle güç kavgasında olduğu, büyük buhran'ın yaşandığı ve içki yasağının uygulandığı dönem. Senaryo kesin bir çizgide ilerlemiyor ve bölümlerde 1930 ile 1932 yılları arasında geçişler yapılıyor, bir bölümde ise 1711 de hikayenin başlangıcını görüyoruz.
Baccano'da 19 başkarakter karşımıza çıkıyor, bu yüzden ilk 4-5 bölümde konuya girmek zor olabilir, ama karakterleri tanıdıkça anime daha enteresan oluyor ve merak uyandırıyor. Karakterlerden en beğendiklerim vurdumduymaz Isaac ve Miria ikilisi, psikopat Ladd Russo ve korkak-cesur Jacuzzi Splot(ne isim ama !!!), ses aktörlerini de tebrik etmek lazım çok iyi iş cıkarmışlar bu bahsettiğim karakterlerde. Baccano karanlık bir atmosfere sahip olan bir anime, kullanılan soluk renkler bu etkiyi daha da arttırıyor. Müzikler de çok güzel her bölümde jazz melodiler bizi 1930'lara götürüyor, açılış şarkısı güzel kapanış ise vasat olmuş.
Baccano kesin bir sonuca giden bir anime değil, her karakterin kendi ajandası var ve bu karakterlerin birbirleriyle değişik zaman dilimlerindeki etkileşime tanıklık ediyoruz. En önemlisini de söylemedim bu karakterlerin çoğu ölümsüz, daha fazla söylemeyeceğim spoiler olur. İlk bölümleri biraz sıkıcı olsa da Baccano sonradan yükselişe geçiyor, senaryoda boşluklar var ama bu kadar çok karakter ile normal, 13 + 3 ekstra bölümü bulunan Baccano iyi bir seçim.
puanlamam  9/10

Monday, February 21, 2011

Berserk nedir ?



Berserk'in mangasından bir müzik videosu, şarkı Berserk'e tam uymuş, hazırlayanın eline sağlık.

Thursday, February 17, 2011

Gantz


Gantz 300'den fazla bölümü çıkan hala devam eden ve bol kanlı bir manga. Artisti ise Hiroya OKU - (works), works çünkü sayfaların çoğu bilgisayarda 3d modifikasyondan geçiyor özellikle de aksiyon bölümleri bunları yapanlar da Oku'nun asistanları. Gantz'ta büyük sıklıkta katliamlar, uçan kafalar, sex , çirkin canavarlar ile karşılaşıyoruz. Konusu ölen insanların gantz denen siyah bir topun olduğu odaya gitmeleri ve gantz'tan tehlikeli görevlere gönderilmeleri, hedefleri ise tehlikeli uzaylılar. Yarışmacılar kısıtlı bir zaman dilimi içinde görevi bitirme mecburiyetinde yoksa puanları sıfırlanıyor, görev süresi dolunca yarışmacılar tekrar odaya ışınlanıyor ve puanlar dağıtılıyor, ardından da normal hayatlarına devam ediyorlar taki tekrar odaya ışınlanana kadar. Şu anda 334. bölümde bulunan mangada daha bi sürü şey açıklanmadı Gantz ile ilgili, ara sıra küçük bilgiler veriliyor ama gerçeğin tamamı daha açıklanmadı, baş kahramanımız Kei Kurono adında bir lise öğrencisi ve insan olarak değişimini görüyoruz avlanmanın etkisiyle yanısıra diğer karkterler de çok ilginç hayırsever Katou, Sakurai,  Kaze, sadist Mr. Nishi hepsi çok iyi işlenmiş karakterler. Okunması da çok kolay bir manga Gantzın 4-5 günde çıkan bütün bölümleri okuyabilirsiniz, baştan hoşunuza giderse bağımlılık yapar. Bence ya bayılırsınız ya da nefret edersiniz Gantz'tan, ben bir günde 50 chapter okumuştum 250 li bölümlerden sonra, olanlar da psikolojimi etkilemişti, gerilim dolu ve süperdi.
GONZO stüdyosundan 26 bölümlük animesi de var Gantz'ın ama hikaye filler bir son buluyor, daha izlemedim ama internette genel kanı rezalet olduğu ve manganın mükemmeliğine hiç yaklaşamadığı. 2011 de ocak'ta japonya da sinema filmi de çıktı Gantz'ın bekleyip göreceğiz sonuç ne. Gerilim dolu bi şey okumak isterseniz ilk tercihiniz Gantz olmalı, saygılarla.

Saturday, February 12, 2011

Darker Than Black

Tokyo şehrinde dev bir duvar sivilleri ''cehennem kapısı'' olarak bilinen bölgeden korur, cehennem kapısı on yıl önce belirmiştir ve o günden gökteki yıldızlar yok olmuştur ve o bölgede doğaüstü olaylar belirmeye başlamıştır, bunları kontrol edemeyen bilim adamları sahte bir gökyüzü projeksiyonu yaratmıştır ve cehennem kapısını dev bir bariyer ile izole etmiştir. Aynı anda dünyada olağanüstü güçlere sahip olan insanlar görünmeye başlar, hükümetler ve gizli servisler bu kişilerin varlığını diğer insanlardan gizli tutar. Bu güçlere sahip olan kişilere contactor adı verilmiştir türkçesi heralde sözleşmeliler oluyor, nedeni de güçlerini her kullandıklarında bir yükümlülüğü yerine getirmeleri lazım, mesela şarkı söylemek ya da bir paket sigara yemek gibi, her contractor'un ayrı bir yükümlülüğü vardır.
Yeni gökyüzünde Messier objeleri yerleştirilmiştir ve medyumlar aracılığıyla sözleşmeliler devlet kurumlarından takibe alınmıştır, her Messier objesi bir sözleşmeliyi temsil eder ve çok parladığında sözleşmelinin gücünü kullandığı anlamına gelir, gökten kaydığında da bu kişinin ölümü gerçekleşmiştir. Sözleşmelilerin insani duygulara sahip olmadıkları söylenir bu yüzden de esrarengiz örgütlerden görevlendirirler. Sözleşmeliler ile birlıkte kuklalar da ortaya çıkmıştır, kuklalar kendi bilinçlerini kaybetmiş kişilerdir ve özellikleri sözleşmelilerin yerlerini tespit edebilmeleridir.
Hikayemiz Hei adında bir contractor'un etrafında gelişiyor, kod adı Black Reaper olan Hei'nin amacı kardeşini bulmak, amacına ulaşmak için hakkında çok şey bilinmeyen ''the syndicate'' olarak adlandırılan örgüt için çalışıyor. Hei'yi görevlere gönderen kişi ise bir insan Huang, diğer yardımcıları ise bir kedinin bedenine hapsolmuş contractor Mao ve kukla olan Yin.

25 bölümlük animede karakterlerin bulundukları konuma nasıl geldiklerini görüyoruz, bazen karanlık ve bazen komik anları olan seride genelde depresif bir atmosfer var. Hei çok ilgi çekici bir karakter ve diğer contractorlar da merak uyandırıyor, animasyon kusursuz yapılmış ve müzikler de çok iyi ama herşeye rağmen sanki birşey eksik gibi Darker than Black'ta.

Puan : 8/10
Açılış

Thursday, February 10, 2011

Death Note

Death Note yazar Tsugumi Ohba ve manga artisti Takeshi Obata tarafından yaratılmış bir manga serisidir, 2006 yılında da MADHOUSE'dan animeye uyarlanmıştır. Konusu dünyaya ve topluma karşı tiksinti duyan Yagami Light adında süper zeka lise öğrencisinin eline Death Note'un geçmesi. Peki Death Note'un temel kuralları nelerdir :

1. bu deftere ismi yazılmış insan ölecek.
2. yazar ismini yazdığı kişinin yüzünü aklında tutmaz ise, Death Note etkili olmaz böylece aynı adı taşıyan kişiler etkilenmez.
3. ölüm nedeni, kişinin adını yazdıktan sonraki 40 saniye içinde yazılması halinde, bu gerçekleşir.
4. ölüm nedeni belirtilmezse, kişi kalp krizinden ölür.
5. ölüm nedenini yazdıktan sonra, ölüm detayları önümüzdeki 6 dakika ve 40 saniye içinde yazılmalıdır. 
6. death note'un sahibi defterin esas sahibi olan ölüm tanrısını  görebilir.
7. death note'u kullanmış olan bir kişi ne cennet'e ne de cehennem'e girebilir.

Bunlar kullanımı hakkında temel bilgiler ancak daha da detayları var bu ölüm notu olayının. Herşey başka bir boyutta bulunan şinigamiler (ölüm tanrıları) ile başlıyor (japon kültüründe herhalde şinigami olayı çok yaygın ki manga ve animelerde hep görüyoruz). Bu şinigamiler yaşamlarından hepten bıkmıştırlar ve tek yaptıkları kendi aralarında kağıt, "okey" oyunları oynamaktır. Bir şinigami olan Ryuk sıkıldığı için dünyaya kendi ölüm notunu salıverir. Okulda sıkıcı bir gün geçiren baş karakterimiz Yagami Light bahçede Death Note'u tespit eder ve eline geçirir. İlk başta bunun bir şaka olduğunu zanneden Light, bir isim yazmayı dener ama aklından ya ölürse katil mi olurum düşüncesi geçer sonra televizyonda birinin bir çocuk grubunu esir aldığını görür ve o kişinin ismini yazar, 40 saniye geçtikten sonra bişey olmaz ve Light tam televizyonu kapatacak iken esirler tutuldukları binadan çıkarlar, suçlu kalp krizinden ölmüştür Light şoke durumdadır ve böylece Death Note macerası başlar. Light bu güce kavuştuktan sonra ne yapacağını bilir, artık amacı dünyaya kendi adaletini getirmek ve dünyayı kötü insanlardan arındırmak. Hapisanelerde onlarca zanlı kalp krizinden ölür ve sebep herkezin konuştuğu Kira'dır, ölenlerin hepsi suçlu olduğu için bi çok insan Kira'ya sempati duyar. Çaresiz polis teşkilatı incelemeye L olarak bilinen dahi dedektifi getirir, L kira ile ilgili bi sürü soruyu çözer ve Kira'nın bir okul öğrencisi olduğu kanaatine varır. Babası Kira incelemesinin başında olan Light'a ciddi bir rakip çıkar o da L.
daha fazla söylemeyecem yeterince spoiler oldu, çok iyi bir hikayesi olan bir polisiye Death Note, karakter psikolojileri çok iyi işlenmiş, animasyon da öyle başka animelerde gördüğümüz kawai(şirin) ya da wtf?  yüz ifadelerini görmüyoruz, ciddi bir iş olmuş, animede başlangıç ve kapanış müzikleri de süper olmuş, Değişik ve karanlık bi dünyaya girmek istiyorsanız Death Note en iyi seçim.

Manga : 109 chapter
Anime  : 37 bölüm

Puanım 10/10
AMV spoiler alert

Tuesday, February 8, 2011

Kuchiki Byakuya

Kuchiki Byakuya Gotei 13'ün 6. takımının kaptanıdır, aynı anda soul society'nin 4 asil aylesinden olan Kuchiki ailesinin başıdır. Byakuya otoriter bir kaptandır inançlarına göre onun konumunda olan birisi iyi bir örnek olarak kurallara uymaz ise, o zaman kimsenin onlara uymayacağını düşünüyor. Kendisi için en önemli şey onurudur ve bir bölümde dediği gibi onurunu korumak için herşeyi yapar. Byakuya'nın Rukia'ya ayrı bir düşkünlüğü vardır, ölen eşinin kardeşi olan Rukia'ya sahip çıkmıştır ve Rukia da Kuchiki ailesine katılmıştır. Byakuya'nın Başka bir hassas noktası da kendisine diğerlerinin saygı dilini kullanarak hitap etmelerini ister, ve Ichigo'ya bu nedenden sinir olur.
Byakuya en güçlü karakterlerden biridir Bleach'te, zanpakutō'sunun ismi Senbonzakura'dır, Shikai emri “scatter”(dağıl) dır böylece kılıcı dağılır ve pembe renkli güç dalgaları oluşturur ve düşmanını sarar. Bankai’sinin ismi  ise Senbonzakura Kageyoshi'dir. Yüzlerce kılıç dövüş alanında rakibinin etrafını sarar ve Byakuya’nın emirleri doğrultusunda düşmana doğru harekete geçebilir. Ayrıca Byakuya bir sürü dövüş tekniğine sahiptir ve Shunpo(flash steps) tekniğinde ustadır. Bleach'in en karizmatik karakterlerinden biri için söyleyeceklerim bunlar, sırada amv.


Soul Eater

Soul Eater mangası hala devam eden ve 2008 ile 2009'da 51 bölümlük bir anime'ye uyarlanan seri. Fantastik bir dünyada gelişen hikayede konumuz silah teknisyenlerin partnerlerini death scythe'a (Azrail tırpanı) geliştirme çabaları. Bu partnerlerde insandır ancak silaha dönüşme yetenekleri vardır böylece silah teknisyenleri ile ikili takımlar halinde görevlere katılırlar. Teknisyenler ve silahlar shibusen akademisinde öğrenim görürler ve küçük yaştan ortak olurlar, bir silahın death scythe'a dönüşmesi için 99 tane kötü tarafa geçmiş (ya da lanetlenmiş) insan ve bir de cadı ruhunu yemesi lazım, böylece shinigami-sama'nın silahı olur.

Manga'yı bir kısmına kadar takip eden anime, ondan sonra değişik bir çizgide ilerliyor, animasyon diğer animelere göre değişik ve renkler çok canlı, müzikler de süper ve çok komik bir anime. Karakterler de çok ilginç SE'da, ama bunları başka postlarda tanıtacağım,komedi ve aksiyon sevenlere tavsiye ederim çok eğlenceli bir anime, aşağıda Soul Eater'in ilk açılışı.

Friday, February 4, 2011

Berserk Manga Vol #1-13

30'dan fazla cilti çıkan Berserk'in 1997 yılında anime adaptasyonu çıktı ama manga serisi devam ettiği için sadece 13 cilti animeye taşıdılar, ve bi sürü milletin hayran olduğu 25 bölümlük anime serisi ortaya çıktı. Ben anime serisini izlemeden manga'yı okumak istedim ve ilk 13 cilt'i bittirdim ve muhteşemdi ama anladığım kadar
Berserk'in hikayesi daha yeni başlıyor yani anime hikayeyi yarıda bırakıyor.

Berserk'te Guts isimli kocaman bir kılıç taşıyan öldürme makinasının maceralarını takip ediyoruz.Berserk'in ilk ciltlerinde hikayenin çok ilerki bir kısmını görüyoruz ve ondan sonra Guts'ın küçüklüyüne geçiyoruz, Guts bir katliamda öldürülen annesinin karnından şans eseri doğmuştur. Paralı bir ordu tarafından bulunan Guts, Gambino isimli ordunun liderinden evlat edinmiştir. Guts küçük yaştan kılıç kulanmayı öğrenir ve savaşlara katılır ama Gambino'nun başına gelen talihsiz olaylardan sorumlu tutulur ve Gambino Guts'ı öldürme girişimine bulunur ama Guts karşı gelip Gambino'yu öldürür ve paralı ordudan izini kaybettirir.
Ardından Griffith isimli esrarengiz adamı tanıyan Guts Griffith ile düelo yapar ve kaybedince Griffith'in lideri olduğu paralı ordu Band of the Hawk'a katılmaya mecbur kalır burada Griffith ve Casca ile çok özel bir ilişkisi olan Guts savaşlarda çok başarılı olur ve komutan konumuna geçer Şahin çetesinde, tabi zamanla değişiklikler olur Guts'ın ve takım arkadaşlırının aralarındaki ilişkilerinde ve bu ilişkiler çok iyi işlenir mangada.

Berserk'in dünyası esrarengiz yaratıklar ve doğa üstü olaylar ile dolu ve büyük miktarda şiddet ve cinsellik öğeleri görmeye hazır olun, ensest ve pedofili gibi konularda işleniyor, bu yüzden kaldıramıyorsanız izlemeyin ya da okumayın. Aynı anda insan ilişkileri, aşk, kibir gibi konularda işleniyor ve bu yüzden benim için Berserk çok yönü olan devamlılık bulunduran süper bir manga.
Bence heyecan verici süper bir manga ve herkese tavsiye ederim
puanım 10/10

Tuesday, February 1, 2011

Furi Kuri "FLCL"

FLCL Gainax'ın 2000 yılında çıkardığı 6 bölümlük tamamlanmış bir seridir, ve o zamanda gainax'ın yeni animasyon teknolojisi ve ekipmanı hakkında başarılı bir test olmuştur.
Sembolizmler ile dolu bu seride kahramanımız Naota'nın ergenliğe geçişine tanıklık ediyoruz, hikayemiz Naota'nın yolda yürürken eksantrik pembe saçlı Haruko'nun ona motosiklet ile çarpması, ardından da kafasına gitarını indirmesiyle başlıyor. Sonra eve dönen Naota büyük bir sürpriz ile karşılaşıyor, meğerse babası Haruko'yu hizmetçi olarak işe almış. Babası ile sapkın faaliyetlerde bulunan Haruko kendisi ile de flört etmekten kaçınmaz, bu yetmezmiş gibi  kendisinin uzaylı olduğunu iddia eder ve esas amacının korsanlar kralını bulmak olduğunu açıklar.
Bundan sonra da ilginç olaylar gelişmeye başlar Naota'nın kafasından şehri yok etmek isteyen robotlar çıkar ve Naota ile Haruko bunlarla karşılaşmak zorunda kalır, ayrıca Naota'nın Amerikadaki kardeşine aşık olan Mimami ile ilişkisini ve yaşadığı ikilem'e şahitlik ederiz.
Dediğim gibi FLCL'de bir sürü sembolizm var, bunların çoğu da cinsellik ile alakalı, bir bölümde ise her karakter 2. dünya savaşından bir ülkeyi temsil ediyor ve daha bir sürü sembolizm var ama çoğunu tespit etmek zor, kesin olan bir şey seriyi anlamak için 1 kez izlemek yetmiyor çünkü çok karışık ve gelişen bazı olaylara anlam vermek zor.Şahane animasyonu ve müziği olan bu seriyi kafa karıştırıcı animeleri seven herkese tavsiye ederim, ama sadece shounen fanı iseniz kesinlikle izlemeyin, ben beğendim puanım 8/10
Aşağıda verdiğim linkte FLCl'in anlamı hakkında farketmediğiniz şeyleri göreceksiniz :


FLCL Deeper Meanings