Status

Flameking1's anime, manga, reviews, recommendations, blogs and lists at Anime-Planet
Anime-Planet.com - anime | manga | reviews

Sunday, January 30, 2011

Zaraki Kenpachi

Bleach'ten tanıdığımız Zaraki Kenpachi anime ve  manga dünyasının en ilginç ve en eğlenceli karakterlerinden biridir. Bir şinigami (ölüm tanrısı) olan kendisi gotei 13'ün 11. takımın kaptanıdır teğmeni ise rukongai günlerinden yanında olan kendisi ile baba kız ilişkisi olan Yachiru Kusajishi dir.
Zaraki Kenpachi aslen rukongai'nin 80. bölgesindendir, Zaraki ismini bu bölgenin isminden alır kendisine özel bir adı yoktur. Bu Dönemde Zaraki en kötü üne sahip olan 80. bölgede kılıcı kulanmakta ustalaşır ve birçok adam öldürür, seyahatlerinde ailesi öldürülen pembe saçlı küçük bir kıza rastlar, kenpachi küçük kıza kılıcından korkmadığı için hayran olur ve yachiru ismini verir ve ondan sonra birlikte dolaşırlar.

Zaraki kavga etmeye bayılır ve en güçlü ünvanını almak için o zamanki 11. takım kaptanı Kenpachi Kiganjo'yu düelloya davet eder ve bir darbede kiganjo'yu  öldürür böylece 'Kenpachi' ünvanını alır ve sadece 11. takımda geçerli olan eleme kuralıyla kaptan olur. Kenpachi ismi her jenerasyonda en güçlü ve en çok muharebe kazanmış shinigami'ye verilir. Kenpachi shinigami olunca 11. takıma Madarame Ikkaku ve Yumichika Ayasegawa da katılır. daha önce Ikkaku ile savaşmış ve onu yenmiş olan Kenpachi Ikkaku'ya felsefesini anlatmıştır "ölmeden yenilgiyi kabul etme, eğer bir savaşı kaybetmiş isen hayatta kalmayı düşün daha güçlü ol ve seni yenmiş olan kişiyi öldür ".
Kenpachi zanpakutosunun ismini bilmez böylece bankai ye erişemez ama kılıcı devamlı shikai modundadır, ayrıca kido ile de hiçbir alakası yoktur, Kenpachi psikopat bir karakterdir, ruhsal gücü o kadar fazladır ki kontrolde tutmak için 12. takıma reiatsu'sunu (ruhsal güç ya da baskı) emmen bir göz bandı yaptırttır. Kenpachi'nin yön bulma duygusuda çok zayıftır ve bu konuda teğmeni olan Yachiru'ya güvenir, Zaraki bir rakibini yendikten sonra öldürücü vuruş'u vermek ters gelir kendisine açıklaması ise ondan daha zayıf olan yaratıklar ile işi olmaz.

Kısacası mangalarda ve animelerde iyilerin tarafında olan belkide en psikopat karakterdir kendisi, özellikle Kaname Tousen ya da Noitra Gilga ile dövüşlerini izlemek büyük bir zevktir.

Thursday, January 27, 2011

Bleach opening 3

eskilerden, bana göre bleach'in şimdiye kadar en iyi açılışı
şarkının ismi içirin no hana anlamı da solma benim tek çiçeğim

Bleach Manga #434 Kubo Saçmalıyor


Aizen olayı biteli 10 chapter geçti ve kubo tite iyicene abarttı, ne yapmağa çalıştığını bilmiyorum hayal gücü mü tükendi de konuyu bu kadar dolandırıyor kanaatimce bu son 10 chapter'i 3 chapter'a sığdırabilirdi . Bleach #433'de chad'in bir fullbringer olduğunu ve fullbringerlar'ın shinigami gücünü kaybetmiş kişilerin güçlerini restore edebildiklerini öğrendik, fullbringer grubundan ilginç bir karakter daha eklendi bleach'e riruka. 


son chapter'da riruka gücünü açıkladı. Ichigo'ya güçlerini transfer etmek için onu küçük bir kukla evi ne soktu ve ichigo oyuncak ayı yı yenme zorumluluğuna kaldı orada da chapter bitti.

Anlamadığım birşey var fullbringer olarak süper güçlere sahip olacaksın ve bu güçlerden kurtulmak isteyeceksin mazeretleri neymiş hollow kaynaklı güçler olduğu için kendilerini ruhsal açıdan iyi hissetmiyorlarmış. mantıksız !!!

Kubo kendine gel !!!
 

Wednesday, January 26, 2011

Gintama #25

fazla söze gerek yok tüm anime sevenler bu bölümü izlemeli süper birşey, komedinin anlamı Gintama !!!


Tuesday, January 25, 2011

One Piece Bölüm #20-30

Geçen hafta one piece'i izlemeye başladım, ne ile karşılaşacağımı önceden biliyordum sürpriz olmadı yani
shounen türünün belki de en iyi anime'si. Bu macerada Monkey D. Luffy başkahramanımız, kendisinin tek hayali
one piece hazinesini bulup korsanlar kralı olmak, özeliği ise lastik insan olmasıdır (kendisinin de dediği gibi gomu ningen) bu hale yanlışlıkla şeytanın meyvesinden yiyerek gelmiştir. Şeytanın meyvesini yiyen insanlar doğa üstü güçlere sahip olurlar ancak dezavantajları artık denizde yüzememeleri dir.

Luffy




Böylece luffy hayalerini gerçekleştirmek için yola koyulur ve yeni arkadaşlar tanır ve grand line'a uzanan büyük macera başlar.

20 ile 30'uncu bölümler arasındaki gelişen olaylar hakkında bahsetmek istiyorum hikaye ve aksiyon olarak çok tatmin edici idi. sanji nin hikayesini izledik 26'ıncı bölümde red zeff in onu kurtarışını ve yaşama tutulma mücadelelerini. 24. bölümde ise Zoro nun şahin gözlü mihawk'a meydan okumasını ve mihawk'un zoro'yu kolayca alt etmesini izledik son olarak da luffy nin don krieg'e karşı nasıl pes etmediğini ve baratie restaurant'ının savunuşunu seyrettik. Bir çok şey oldu nami kendi ajandasını hal etmek için grup tan ayrıldı ve sanji sonunda hayalerinin peşine düşmek kararı nı verdi.

uzun lafın kısası süper bir 10 bölüm izledim
benim için kötü olan tek şey az çok ilerde ne olacağını bilmem mesela gruba kimler katılacak ve ne maceralar ile karşılaşacakları ama yinede izlemek çok hoşuma gidiyor.

Şu Aralar

şu an okumakta olduğum manga'lar :
Berserk          -   volume 12
Bleach            -   volume 48
Fairy Tail        -   volume 8
Gantz             -   volume 21
D.Gray-Man    -   volume 4

okumaya planladığım manga'lar :
Air Gear
Battle Angel Alita
Black God (kurokami)
Claymore
Kateikyoushi Hitman Reborn
Shin Angyo Onshi
Zombie Powder

izlemeye devam ettiğim anime'ler:
Bleach (304)
Fairy Tail (7)
Gintama (27)
One Piece (28)
Level E (2)
Beelzebub (3)

Tavsiyelerinizi Beklerim

Monday, January 24, 2011

Merhaba !!!

Merhaba arkadaşlar son zamanda adeta bir manga ve anime fanatiğiyim
bu yüzden bu blogdan sizlerle öncelikle okuduğum mangalar hakkında fikir paylaşımı
yapmak istiyorum ve tabiki izlediğim animeleri de tanıtmak istiyorum.

Bloguma hoşgeldiniz !