Status

Flameking1's anime, manga, reviews, recommendations, blogs and lists at Anime-Planet
Anime-Planet.com - anime | manga | reviews

Wednesday, March 30, 2011

Naruto Manga ilk 500 chapter inceleme

Son 1 aydır Naruto'nun mangasını okuyorum ve diyecek bir şeyim var, keşke daha önce başlasaydım Naruto'ya. Naruto tipik shounen kategorisine giriyor ve konu ninjalar etrafında geçiyor. Hikaye 2 bölüme ayrılıyor, ilk bölümde Naruto ve arkadaşlarının küçüklüğüne gidiyoruz ve akademide aldıkları eğitimi ve shinobi'ye yükselişlerini görüyoruz, ikinci bölümde ise senaryoya Akatsuki örgütü giriyor ve ninja dünyasının yaşadığı krize tanıklık ediyoruz. İlk bölüm 27. kitaba kadar sürüyor, ikinci bölüm ise 28 ve devamı, hoşuma gitmeyen bir şey var serinin baş karakter ile aynı ismi paylaşması, mesela Bleach gibi süper bir manganın öyle saçma bir ismi var ama yakışıyor, ya da One Piece'in isminin Luffy olduğunu düşünün, hiç yakışmazdı. Naruto herşeye optimist tarafından bakan ve hedefi bir gün Hokage (ateş ülkesinin lideri) olmak olan bir velet. bunlarla birlikte Naruto içinde kyubi (9 kuyruklu tilki) adında şeytani bir yaratık taşıyor ve bazen kontrolü kaçırınca kyubiye dönüşüyor. Ninjaların kullandıkları tekniklere jutsu deniyor ve bu teknikleri uygulayabilmek için ninjalar bedenlerinde bulunan çakrayı enerjiye dönüştürüyor, tabii ki çakra sınırsız değil bu yüzden dövüşler birer taktik savaşına dönüşüyor. Naruto aynı anda duygusal bir hikayesi olan bir manga ve manga artisti Masashi Kishimoto gerçekten iyi işlemiş bu konuları.

Spoiler Part : 
Naruto'da bi sürü karakter var ve karakter gelişimi çok iyi yansıtılmış manga'ya, ama anlayamadığım bir şey var Naruto'nun Sasuke'ye nasıl bu kadar pozitif yaklaştığı ve Konoha'dan intikam almak isteyen Sasuke'ye karşı inancını yitirmemesi.

Şimdilik en güçlü ninjalar Naruto ve Sasuke gibi gözüküyor ve sonunda karşılaşacakları kesin, Madara ise eski gücünde değil ve kötü adam rolünü pek dolduramıyor bence, arch-enemy dediğin Aizen gibi olur. Kabutomaru da çok güçlendi ve 4. ninja savaşı da başladı ne olacağını merakla bekliyoruz.

Konoha ninjalarında en sevdiğim süper zeka cool guy shikamaru nara.
Kakashi de çok süper bi karakter az kalsın hokage olacaktı, ama Tsunade komadan çıktı, zaten bence yakışmaz Hokage'lik kakashi'ye. Jiraiya'nın ölümü de en duygusal anlardandı, yazık oldu ero-sennin'in gitmesi.
Akatsuki'den ise en sevdiğim karakter hoshigaki kisame köpek balığı gibi sert ve kılıcı samehada rakibin çakrasını emiyor.
bi de Ulquiorra etkisi yaratmış olan Itachi var, ama Uchiha klanına yaptığı af edilemez. Şimdilik bu kadar, Shounen sevenler Naruto'yo kesin okusunlar ya da anime'yi izlesinler, içeriği savaş, politika, fedakarlık, intikam, aşk ve en önemlisi arkadaşlık.

3 comments:

  1. Naruto hayatımda izlediğim en güzel anime.
    One Piece'de aynı şekilde. Ama beni şimdiye kadar en çok Naruto cezbetti. Tek kelimeyle mükemmel.

    ReplyDelete
  2. Anime'yi daha izlemedim ama mangayı takip ediyorum son chapter da süperdi,bence naruto çok iyi kurgulanmış, One Piece'te çok fazla randomness var(tam türkçe karşılığını da bulamadım neyse anladın),yorum için sağol umarım blogumu beğenirsin :D

    ReplyDelete
  3. Animesinide izlemelisin. Harika...
    Neyse Naruto, zaten One Piece'ye 1000 basar :D Neden bilmiyorum ama bleach'ıda sevmiyorum. Çok itici geliyo anime :D Sürekli izlediğim animeleri Narutoyla kıyaslamamdan olsa gerek.


    Ayrıca blogunu çok beğendim :D

    ReplyDelete