Status

Flameking1's anime, manga, reviews, recommendations, blogs and lists at Anime-Planet
Anime-Planet.com - anime | manga | reviews

Saturday, June 18, 2011

The Girl Who Leapt Through Time

Makotto erkek fatma olarak nitelendirebileceğimiz lise öğrencisi genç bir kızdır. Boş zamanında erkek arkadaşları Çiaki ve Kousuke ile baseball oynayarak geçirir, derslerle arası pek iyi değildir ve sabahları yataktan kalkmaya zorlanır. Ancak bir gün Makotto zamanda sıçrama yapma yeteneğine kavuşur ve bütün hayatı değişir, artık sabahları istediği kadar uyuyabilmektedir ve bir gün geriye gidip sınavda tam not alabilmektedir. Böylece hayatını istediği gibi yaşayabilmektedir, lakin çevresindeki insanlar onun egoizmi yüzünden incinmeye başlayana kadar.

TGWLTT ya da japonca ismi ile Toki wo Kakeru Shoujo usta isim Mamoru Hosoda(Summer Wars, Digimon Filmleri, One Piece 6. Film) tarafından yönetilmiştir, Hosoda'nın diğer filmlerde olduğu gibi özel animasyon tarzı ön plandadır ve görsel açıdan mükemmel bir Film ile karşı karşıyayız.

TGWLTT slice of life, komedi, drama kategorisine girer, komedi ve drama sahneleri çok iyi dengelenmiştir ve seyirciyi bir dakika bile sıkmaz, filmi izlerken adeta Makotto ile özdeşleşiriz ve içimizde ne olacağına dair küçük bir heyecan vardır, en azından benim için böyle oldu. Makotto'nun karakter olarak gelişimini ve çocuk olmanın getirdiği kaygısızlığın kayboluşunu görürüz ve sonunda film bize acı-tatlı bir duygu bırakır. Bence The Girl Who Leapt Through Time kesinlikle izlenmesi gereken bir film. Puanım 10/10

Thursday, June 9, 2011

Bleach 451 & Naruto 542

Bleach
Ve sonunda Ichıgo'nun anrenmanları bitti ve fullbring gücünü çıkarabildi, önceki sayıda Ginjo gözlerini kesmişti bu da Içigo'nun artık Ginjo'ya güvenini kaybetmesi demekti. Bu sayıda da Ginjo İçigo'yu fena patakladı, artık göremeyen içigo umutsuzluğa kapıldı, yardımına koşan orihime'yi yukio bir kafese hapsetti, arkadaşları için endişelen içigo saldırıya geçti ancak ginjo dalga geçer gibi kılıcı karnına sapladı. Ginjo "olay bitti merak etme seni öldüreceğim sıra chad ve orihime de derken" içigo ginjo'yu saran reiatsu'yu görmeye başlar(Matrix anyone ?)  ve sonuç üstteki resim, çilek kardeşimiz(içigo) fullbring'i tamamlar ve ginjo'yu yaralar.Sonunda ginjo'nun hareketlerinin bir oyun olduğun görürüz amacı ise arkadaşlarını tehdit ederek içigo'nun fullbring gelişimini hızlandırmak söylediği en güzel laf ise "sorry man, i make a hell of a cliched villain". Bu chapter hoşuma gitti, Bleach'in hikayesi her zaman olduğu gibi yavaş ilerliyor çizimleri de her zaman olduğu gibi güzel. Bi de gözleri hep kör mu kalacak içigo'nun, muhtemelen innoue iyileştirecek, Ginjo süperdi badass style.

Naruto
İlk sayfada, oh yine mi önemsiz bir flashback dedim, ama yanıldım ,flashback güzeldi ve Raikage ve Killer Bee'nin geçmişini gördük,Küçük yaştan jinçuriki olacağı belirlenen bee'nin naruto gibi optimist bir karakteri var, küçükten rap yapmaya merak sarmış, bir yerde raikage'ye "shit jigga jack get of my fucking back" dediğinde çok güldüm, militarist raikage de "you want a piece of my iron claw" diyerek büyük bir şok yaşadı. Bu sayıda işlenen konu bir jinçuriki'nin içindeki canavar yüzünden hisettiği boşluğu bir türlü doldurması ve biju'yu kontrol altına alması. Sürpriz ise yondaime hokage Minato'nun ve Raikage'nin karşılaşması, önceki sayıda Naruto'ya Minato'yu kötülemişti gördüğümüz gibi geçmişten hesapları varmış, geçen sayıda Naruto'nun babası 4. hokage'yi sahiplenmesi en güzel anlardandı. Flashbacklardan bıktık savaşa geri dönmek lazım artık, haftaya jinçurikilerin kaçışı sonuçlanabilir.

Sunday, June 5, 2011

Friday, June 3, 2011

Boşluk

not be, but be
 What is there, over there?
There is nothing

I was born at the bottom of a pit where no light shone.

As if pressed together by the darkness
Uncertain of what to become
Born under those dark, dark sediments
I had a white form
My comrades were all in pure black

In those black forms, with their eyes shining and teeth baring, they were certainly eating something.
And then...
There was nothing to me, except my eyes.

[[The other hollows wanted to attack/eat ulquiorra but he killed them all and climbed out of that pit himself]]
I felt nothing
No, rather
It was possible that what I felt was "void", yet
I could hear nothing,
I could bite nothing
I could smell nothing
I could feel nothing as I touch
I could not rest
I had no companion

Just walking, alone

The things reflected in my eyes have no meaning
The things that could not be reflected in my eyes, do not exist.
Walking
Walking
Walking
When I had arrived at that thought
I have found something extraordinary

It was, somewhat, the place of birth for those strange, translucent objects that dotted this world.
It was the first time my eyes have been captured.

With no colour,
With no sound,
With no scent,
Does not interact with anything,
It only exists there.

It was the closest existence to "void" that I had ever laid eyes on.
I sank my body into that great "void"

There was nothing there,
Even I had lost my line of vision, and dissolved into the void,
And felt as if everything had disappeared.

Happiness
Orihime: Wah! You scared me!
I was going to wake you up, but you're awake. I got surprised.
But I was relieved, to know that Ulquiorra-kun could actually sleep

Ulquiorra: .........It's Ulquiorra.
Ulquiorra: Don't refer to me as you would a human, I said.
When you call me, call me "Ulquiorra"
Call me only that.

If such a thing called happiness exists in this world, it should be something which resembles the limitless nothingness.
Nihility is having nothing, and having nothing to lose.
If that isn't "happiness", then what is?

The things reflected in my eyes have no meaning
The things that could not be reflected in my eyes, do not exist.
There is nothing

In you

And in me.

Wednesday, June 1, 2011

FlameMusicMim


Re-L 124c41c+ sağolsun minlemiş, doğrusunu söyleyeyim sevindim anime-manga'dan farklı bir konu için yazacağım. Mimin konusu böyle bir gün boyunca bıkmadan dinleyebileceğiniz bir şarkı. Son zamanlarda öyle pek şarkı indirdiğim yok, sadece eğer güzel bir amv görürsem belki o zaman. Bi aralar 80'lerden thrash metal dinlerdim, o dönemden en sevdiğim grup Testament, diğer favorilerim Anthrax ve Exodus , bu arada Slayer pek sevmem. Ama mim için seçimim yeni dönemin gruplarından olacak Anime Blogu olduğu için Deadman Wonderland'ın açılışını dinlemenizi tavsiye ederim ve Fade - One Reason , ama mim için seçimim en sevdiğim gruplardan Disturbed ve Haunted şarkısı, 2008'de Indestructibe albümü çıktığında abartısız bütün gün bu şarkıyı dinlerdim. THX 4 the Mim Re-L, gonna watch Samurai Champloo now, çüüüz :D