Status

Flameking1's anime, manga, reviews, recommendations, blogs and lists at Anime-Planet
Anime-Planet.com - anime | manga | reviews

Monday, August 1, 2011

Deadman Wonderland Anime & Manga Inceleme

Anime:
bölüm sayısı : 12
stüdyo : Manglobe
yönetmen :Hatsumi Kouichi
Puan 2/10
Manga:
yazar : Kataoka Jinsei
mangaka : Kazuma Kondou
şu ana kadar yayınlanan sayı : 47
Puan : 3/10

Konu:
Igarashi Ganta normal bir orta okul öğrencisidir ve bir gün bütün sınıf arkadaşlarının esrarengiz kırmızı adam'dan katledildiğini görür, katliam'dan hayatta kalan tek kişi ganta sahte bir kanıt yaratılarak suçlu bulunur ve deadman wonderland hapishanesine atılır. Özel bir hapishane olan DW diğer hapishanelerden farklıdır, DW'da mahkumlar hayatlarını devam ettirmek için tehlikeli oyunlara katılmak zorunda kalırlar, ayrıca gizemli bir güce sahip olan mahkumlar da bu hapishanede tutulur, peki bunların kırmızı adam ile ilgisi nedir ? ve ganta'nın geçmişi ne saklıyor ?

Anime Inceleme:
Özgün projelerde çok başarılı olan manglobe dw ile beni hayal kırıklığına uğrattı, gerçi manglobe'u suçlamak pek doğru olmaz çünkü mantık hataları ve kötü karakter gelişimi manga'dan kaynaklanıyor. Manglobe'u sorumlu bulduğum eksiklik ise o deadman wonderland'ın karanlık ve psikedelik atmosferini yansıtamaması, DW benim için pazar sabahları izlediğim neşeli bir anime idi. Şiddetli sahneler elbette sansürlendi, DVD versiyonları sansürsüz olabilir ancak DW tekrar izleyebileceğim bir anime değil. Ses aktörlerine gelince Ganta'nın konuşmasına aşırı derecede sinir oluyordum Romi Paku ile bir sorunum yok ancak sesi ganta'ya uymamış bence, şiro hakkında ise bu sene Kana Hanazawa'yı duymaktan bıktık. Animasyon vasattı, bir de anlamadığım bir nokta neden şiro ve dedesinin sahneleri o kadar karanlık idi, yaklaşık 1 dakika için sadece siyah vardı gibi o sahnelerde. Seri'nin müziğini fakir buldum, kritik anlarda hep aynı melodi çalıyordu gibi geldi bana. Anime'nin en olumlu öğesi ise açılışı, şarkı ve açılış videosu çok uyumlu. Senaryo eleştirisi manga incelemesinde mor renkli kısım spoiler.

Manga Inceleme (eleştiri)
Deadman Wonderland'da büyük bir problem var, bütün karakterler psikopat, sinir bozucu Ganta hariç diğerlerinin ruhsal sağlığı yerinde değil, Ganta'nın da geçmişten travmaları var ama bunları zihninden silmiş, nasıl başarmışsa anlamakta zorluk çekiyorum. Diğer karakterlere gelince paranoyak olmaları aldıkları saçma kararlar için mazaret olmuş gibi, kötü bir hikaye anlatımı. En büyük saçmalık bombası ise son 5-6 sayı'da patladı (spoiler) direniş sayesinde Tamaki ölür ve DW'da düzen yıkılır  tüm mahkumlar ve deadmanlar özgürlüğe ve yeni bir hayata başlama şansını bulur ama  DW'a gidip Hagire ve Wretched egg ile karşılaşmayı seçerler :(( :(( (spoiler) gerçekten bu mantığı kavramakta zorluk çekiyorum. Karakter çizimleri güzel olmuş ama dövüşleri pek beğenmedim, Deadman Wonderland ciddiye alınacak bir manga değil, fikir olarak iyi ama uygulanışı kötü.