Status

Flameking1's anime, manga, reviews, recommendations, blogs and lists at Anime-Planet
Anime-Planet.com - anime | manga | reviews

Tuesday, May 31, 2011

One Piece ilk 500 bölüm inceleme

Bu pazar nihayet One Piece'in 500. bölümü yayınlandı, One Piece'in pek tanıtıma ihtiyacı yok herkes biliyor, OP öyle bir seri ki 1000 bölümü geçme potansiyeli var. Eiichiro Oda-sensei sağolsun 1997'den beri haftalık shounen jump'ta yayınlıyor, One Piece'in sayesinde birçok insan manga-anime dünyasına girdi, shounen olarak geçse de tam shounen sayılmaz OP başlı başına ayrı bir kategori.

One Piece'in dünyasında çatışan 2 güç var : korsanlar(kaizoku) ve dünya hükümetine bağlı olan deniz kuvvetleri (marine ya da kaigun). Korsanların amacı Gold Roger'in efsane hazinesi One Piece'i bulmak marinelerin ise korsan tehditini yok etmek. her iki grupta da iyi ve kötü insanlar vardır, bizim takip ettiğimiz mugiwara tayfası ise adaletli kişilerden oluşur. Diğer shounen mangalarda karakterlerin çoğu hep cool görünümlü olur karakter bakımından da kusursuz olurlar, One Piece'te bu yok her karakterin bir takıntısı ya da bir konuda kusuru vardır böylece karakterler ne kadar sürreal olsa da davranışları bir bakımdan daha gerçekçidir. Bazen çok saçma bir karakter ortaya çıkar ve o'nu küçük görürsünüz ama sonunda o karakter hayat kurtarıcı bir şey yapabiliyor, OP'de bunu çok görüyoruz, Oda önyargıya ne kadar karşı olduğunu şimdiye kadar yüzlerce kez gösterdi.

Bununla birlikte Oda bulunduğumuz dünya düzenini OP üzerinden eleştiriyor, bizim birleşmiş milletlere benzer dünya hükümeti var ve bu düzenin kurucularına Tenryubito deniyor, bunlar kendilerini tanrı gibi görürler ve insan hayatına hiç değer vermezler , normal insanların da onlara devamlı boyun eğmeleri beklenir, ancak One Piece'in en iyi anlarından birinde Luffy bir tenryubito'ya yumruğu indirir.

Ark İncelemesi

One Piece'te beni rahatsız eden bir unsur hikayelerin çoğunun aynı şablonu takip etmesi,  arkların çoğu talihsiz olaylar dizisine gelişir, sonunda da kahramanlarımız bir yolunu bulur ve günü kurtarırlar. Marineford'dan sonra bu şablon değişecek gibi, göreceğiz. Şimdiye kadar en sevdiğim ark Marineford, mugiwara korsanları olmasa da, o kadar güçlü karakterin savaşmak için toplanması süper oldu ve beyaz sakal Shirohige epikti. Enies Lobby de çok güzeldi çünkü o zamanki bütün straw hat grubu ortak bir hedef için kenetlenmişti. En sıkıcı bulduğum ark Impel Down, bence olaylar daha hızlı gelişebilirdi 30 manga sayısından 36 bölüm çıkması Toei animation sanki biraz abartmış gibi.

Puanlama
Marineford Arc : 9/10
Enies Lobby Arc: 9/10
Baratie Arc : 9/10
Loguetown Arc : 9/10
Sabaody Archipelago Arc :9/10
Arlong Arc : 8/10
Water 7 Arc : 7/10
Thriller Bark Arc :6/10
Baroque Works Saga :6/10 
Skypiea Saga : 5/10
Impel Down Arc :4/10

Dövüşlerde bazen animasyon çok kötüdür özellikle zoro'nun bazı dövüşleri ekrana başarıyla taşınamamıştır, bu konu 300'lü bölümlerden sonra düzeliyor, tabi animasyonda yapılan değişiklikler kolayca farkediliyor.

Kapanış

One Piece'in dünyasına girince bölümleri ard arda izleyeceksiniz, çok bölüm olsa da mükemmel düşünülmüş hikayesi ve dramatik sahneler 10 üzerinden 10 alıyor, hala devam eden hikayenin devamını ve Luffy'nin bir gün korsanlar kralı olmasını bekliyoruz. :P

Monday, May 9, 2011

Karas


Tatsunoko Production 2005 yılında 40. yılını anmak için Karas isimli seriyi yayınlamaya başladı, Karas 2007'de 6. bölümü ile tamamlandı. Karas'ta Otoha adında eski bir yakuza'nın hikayesine tanıklık ediyoruz. Yokai isimli ruhlar ile yapılan anlaşmada Otoha Karas rolünü üstlenmiştir ve Tokyo'nun koruyucusu olmuştur, Yokai denen yaratıklar her zaman insanlar ile yerleşim yerlerinde ortak yaşamı paylaşmıştır, ancak artık insanların doğa üstü olaylara inançlarını kaybetmeleri ile Yokai'ler güçlerini kaybetmektedir. Eski bir Karas olan Eko, Yokai dünyasına ihanet etmiştir ve Tokyo şehrini ele geçirmek için harekete geçmiştir, yanına aldığı bazı Yokailere de yaşayabilmeleri için mekanik bedenler sağlamıştır, böylece Karas konusu iyilik ve kötülük arasında verilen savaş olan animeler listesine eklenmiştir.

Serinin büyük bir eksikliği ilgi çekici bir karakterin olmaması, benim için en hatırlanır karakter devamlı "aniki" diyen salyangoz görünümlü Yokai. Otoha baş karakter olmasına rağmen varlığı dördüncü bölümde farkediliyor. Hikaye bakımından gidişatın baştan belli olması seyirciye merak uyandırmıyor ama bazı bölümlerde önemli detaylar var o yüzden biraz daha dikkatli izlemek gerekebilir.

Gelelim anime'nin olumlu unsurlarına, animasyon mükemmel, dövüş sahneleri 2D ve 3D karışımı olmuş ve sonuç süper olmuş, seride kullanılan müzikler Yoşihiro Ike tarafından bestelendi, Karanlık bir atmosferi barındıran Karas'ta melodiler de genelde melankolik, dövüş sahnelerinde ise yükselişe geçiyoruz ve Ike'nin seçtiği prag semfoni orkestrası bu konuda çok iyi iş çıkartmış.

Sonuç olarak ne senaryosu ne de karakterleri ile Karas'ın hatırlanır bir yönü yok, 6 bölümden oluşması iyi olmuş kolay izleniyor, bunlara rağmen bence Karas kesin izlenmeli, Tatsunoko animasyon konusunda çok başarılı olmuş ve seride o kadar güzel sahneler var ki anlatılmaz izlenir.

Karas AMV

Wednesday, May 4, 2011

Manglobe bu işi iyi biliyor

Yeni sezonun en ilgi çekici animelerinden biri olan Deadman Wonderland 3. bölümde bulunuyor, her hafta takip ediyorum mangasına da başlamayı düşünüyorum, anime serisi bitince incelemesini yaparım. Yapımcı firma Manglobe Ergo Proxy'de olduğu gibi açılışı ingilizce parça ile yapmış, şarkının ismi One Reason ve Fade adında Japon rock (jrock) grubuna ait. Kısacası son zamanlarda gördüğüm en iyi açılış animasyon da muhteşem olmuş. Şarkı ve açılış için aşağıda download linki verdim.


Şarkı MP3 : http://www.fileserve.com/file/57uqktY
Torrent açılış indir :
http://www.nyaa.eu/?page=torrentinfo&tid=209681