Status

Flameking1's anime, manga, reviews, recommendations, blogs and lists at Anime-Planet
Anime-Planet.com - anime | manga | reviews

Wednesday, April 13, 2011

[Naruto - One Piece - Bleach] yeni açılış videoları

bir hafta içinde 3 animenin de yeni açılış videosu çıktı. En çok hangisini beğendiniz bilmek isterim, youtube'dan ekledim buyurun.

Naruto Shippuden Opening 9



One Piece Opening 14



 Bleach Opening 14



Bana göre Studio Pierrot'u tebrik etmek lazım Naruto ve Bleach açılışları süper olmuş, beni en çok bleach heycanlandırdı çünkü zaten manga'nın gidişatı kötü ve animenin son bölümünde manga ile ilgisi olmayan story arc başladı, bi de kaptanları birbirleriyle savaşırken görmek beklentileri arttırdı.
Naruto da güzel olmuş, ama ne olacağını bildiğim için benim için sürpriz olmadı.
One Piece'in şarkısını pek beğenmedim ancak marinedord'un bitiminden sonra mugivara korsanlarını birlkte görmek açılışta da olsa, fanları sevindirmiştir.

Wednesday, April 6, 2011

Bleach'te sembolizmler ve son sayılar inceleme

Ichigo'nun fullbring gücünü çıkarmasıyla internette bi sürü hanzo gamalı haç ne alaka wtf gibi yorumlar yapmaya başladı. Aslında gamalı haç yaklaşık 4000 sene önceden hindistan coğrafyasında kullanılan bir sembol ve hinduism ile budisme daha sonra geçiş yapmış. gamalı haç evrimi ya da insan ruhunun esasını keşfetmesini sembolize ediyor. Bu yüzden Ichigo Aizen'e karşı son getsuga tenshou tekniğini kullandığında kolayca alt edebildi, anladığımız Ichıgo bir tür miraca çıktı.

Bleach'te genelde dini sembolizmler görüyoruz anlaşılan bu konularda Kubo dersini iyi çalışmış. Başka bir örnek Aizen, kendisi şeytanı temsil ediyor ediyor çok zeki ve herkesi manipüle ediyor, bleach'i takip edenler bilir.Bi de Espadaların ölüm görüşü var bu negatif duyguları yoğun yaşayan ve savaşmaya motive olan Espadalar sonuç olarak ölümü tadar.Aşağıda her Espadanın ölüm görüşü.

0. Yammy - öfke
1. Stark - yalnızlık
2. Barragan - yaşlanmak
3. Harribel - fedakarlık (feda etmek)
4. Ulquiorra - boşluk
5. Nnoitra  - umutsuzluk
6. Grimmjow - yıkım
7. Zommari  - sarhoşluk
8. Szayel  - delilik
9. Aaronierio  - açgözlülük

Son manga sayılarına gelince #442 de bulunuyoruz ve hikayede pek ilerleme olmadı ichigo gücünü geri alabilmek için ikinci teste geçti ve Jackie Tristan ile karşılaşıyor, rakibinin gücü biraz D.Gray-Man'dan Lenalee'nin kopyası gibi, biri Dark Boots diğeri Dirty Boots, bununla birlikte Ginjou'nun etkisiyle Ichigo'nun kafasında urahara ile ilgili sorular oluştu, zaten Urahara'nın amacının ne olduğunu bilmiyoruz, bildiğimiz geçmişte urahara'nın shinigami ve hollow arasında sınırları kırmak istediği ve Hogyoku sayesinde hollowification'un gerçekleştiği. Eski Fullbringer olan Tsukishima da bu arc'ın kötüsü olacak gibi ve Ichigo ile karşılaşacak olay oraya gidiyor, umarım Kubo mangayı biraz toparlar çünkü son chapterlar sıkıcı.

Anime'ye gelince son 3 bölümü daha izlemedim zaten hepsi tek bölümlük filler ve üşeniyorum,en azından haftaya yeni side story arc başlıyor "Gotei 13 invading army" adında, umarım iyi olur.